julgodis del 2.
Varje jul brukar vi göra något som heter isberg. Detta året la vi till en extra ingrediens!
Du behöver:
150 g vit choklad
kokos
cornflakes
Gör såhär:
Smält choklad över vattenbad. Tillsätt så mycket kokos och cornflakes som det behövs, klicka ut på en plåt och låt det sedan stå kallt. Vill man ha vanliga isberg kan man alltså bara skippa cornflakesen, och tvärtom!
Detta året testade vi något som heter bountykulor!
Du behöver:
50 g smör
½ dl sirap
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokos
garnering:
200 g blockchoklad
silverkulor
Gör såhär:
Blanda allt utom kokos i en kastrull. Koka 5-8 minuter tills det börjar bli lite segt. Tillsätt kokos i smeten. När det har svalnat rulla det till små kulor, lägg på bakplåtspapper och ställ kallt. Rulla sedan i smält choklad och garnara med en silverkula!
Kommentarer
Trackback