gårdagens kvällsmat; vegetariska piroger


Nu mina vänner, nu ska vi baka vegetariska piroger! Vad ni behöver: margarin, mjölk, jäst, färs, svamp, vitlök, ägg, gul lök, paprika, soja, vetemjöl och ketchup! Jag har dubblat detta receptet, och det räcker ungefär till 8 st piroger. Man kan alltså halvera det om man vill ha färre.


Vi börjar med själva degen. Smält 80 gram margarin.


Tillsätt 1,5 dl mjölk och få det fingervarmt.


Smula en halv paket jäst i en skål och häll i kastrullen, rör om tills jästen har lösts upp.


Häll i 2 äggvitor.


Och 5 dl vetemjöl. Rör runt till en smidig degmassa och ställ sedan för jäsning under en bakhandduk. Medans degen jäser gör vi fyllningen! Passa nu på att sätta ugnen på 225 grader också.


Hacka lök, paprika och vitlök. Mängden bestämmer ni själv!


Börja med att fräsa löken tills den blir mjuk. Tillsätt 300 gram färs, svamp, lök, vitlök, paprika, 2 teskedar soja och 4 matskedar ketchup. Stek tills färsen är färdig!


Nu är degen färdigjäst! Baka ut små cirklar, placera dem på en plåt med bakplåtspapper och lägg på fyllningen i varje pirog. Vik på mitten och gaffla pirogerna vid den sidan där öppningen är.


In i ugnen i 15 minuter och sen är det klart. Bon appetit!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0