kladdkaka med vit choklad


bild och recept från recept.nu

Okej hörrni, vi har precis bakat denna kladdkakan och eftersom jag har ätit den innan vet jag hur ljuvlig den är fastän den står i ugnen just nu! Givetvis ska ni få receptet.

Ingredienser:
100 g smör eller margarin
200 ♥ 200 g vit choklad
3 ♥ 3 st ägg
2 ♥ 2 msk ljus sirap
0.5 ♥ 0.5 dl strösocker eller rårörsocker
1.5 ♥ 1.5 dl vetemjöl
1 ♥ 1 tsk vaniljpulver eller 2 teskedar vaniljsocker
1 ♥ 1 krm salt
0.5 ♥ 0.5 dl kokosflingor till att bröa formen

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda mjöl, socker, salt och vaniljpulver i en skål. 3. Smörj en form och "bröa" den med kokosflingor (eller ströbröd om man inte har det hemma). 4. Smält chokladen i ett vattenbad och rör i det smälta smöret och tillsätt ägg och sirap. Vispa ej! 5. Vänd snabbt ner smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt. 6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 14-17 minuter (den är färdig när smeten precis har "stannat"). 7. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen i ca 20 (blir lättare att skära upp och så blir den sådär perfekt kladdig). 8. Servera den med lättvispad grädde eller vaniljglass! Gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0