fredagskväll och sparrisrisotto

fredagskväll och spenatrisotto

Förra fredagen bjöd jag hem min bästis på middag! Bestämde mig för att testa något jag aldrig gjort tidigare, nämligen risotto. Det blev en variant med sparris och här kommer receptet för en gudomligt god sparrisrisotto:

fredagskväll och spenatrisotto

För 4 portioner behöver du:
- 1 bunt grön sparris
- 2 dl avorioris
- 4 scharlottenlökar
- 1-2 vitlöksklyftor (beroende på hur mycket du gillar vitlök)
- 1 dl vitt vin
- 7 dl grönsaksbuljong
- 1 msk riven parmesan
- 1 msk smör

fredagskväll och spenatrisottofredagskväll och spenatrisotto

Börja med att hacka sparrisen i småbitar och koka tills de är mjuka.

fredagskväll och spenatrisotto

Finhacka scharlottenlök och vitlök och fräs sedan i olivolja. Tillsätt riset och låt fräsa ytterligare någon minut. Slå på vinet och rör om tills det kokat in.

fredagskväll och spenatrisotto

Sänk värmen och tillsätt buljongen lite i taget. Jag tog 7 dl vatten och två buljongtärningar.

fredagskväll och spenatrisottofredagskväll och spenatrisotto

Låt det koka tills riset blivit mjukt men fortfarande har en kärna kvar. Under tiden kan du gå runt i lägenheten och fotografera till exempel en blå pompom i fönstret.

fredagskväll och spenatrisotto

När riset är mjukt tar du bort kastrullen från värmen. Tillsätt osten och smöret och rör om.

fredagskväll och spenatrisotto

Lägg i sparrisen (förutom topparna som är till garnering) och rör om.

fredagskväll och spenatrisottofredagskväll och spenatrisotto

Lagom tills maten var färdig kom min middagsgäst, med rosor och allt!

fredagskväll och spenatrisotto

Och såhär blev resultatet! Svingott. Garnera med sparristopparna och hyvla lite mer parmesan på toppen, drick ett glas rödvin till och sitt bredvid en fantastisk person = receptet på en fin fredagskväll.

Kommentarer
Postat av: maria

fantastisk kväll!!! <3 <3 <3

2014-06-02 @ 09:05:28
URL: http://mariao.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0