recept; pastasås med aubergine
Jag måste dela med mig av receptet på pastasåsen med aubergine som jag bjöd på i fredags! Ursprungligen från vegetarisk måndag men jag följde inte receptet helt så här kommer min version:
Ingredienser till 4 personer:
- 1 gul lök
- 2 medelstora morötter
- 3 klyftor vitlök
- 2 auberginer
- 1,5 dl rött vin
- 2 msk tomatpuré
- 500 g krossade tomater
- 1 tärning grönsaksbuljong
- en halv kruka färsk basilika
- chili
- salt och peppar
Gör såhär:
1. Skala och hacka löken. Riv morötterna grovt.
2. Hetta upp olja i en stor stekpanna, fräs lök och morötter i 5 min.
3. Finhacka vitlök och skär auberginen i tärningar. Tillsätt sedan dessa i stekpannan. Salta och fräs i 5 min.
4. Tillsätt tomatpuré och rött vin, låt koka in och tillsätt sedan tomatkross och chili. Lägg i buljongtärningen.
5. Låt puttra i ungefär 20 min, tills auberginen blivit mjuk.
6. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta, massa parmesan och ett glas rött!
Kommentarer
Trackback